Klubbens historie

De første dage

En fredag aften i juni 2017, sad 3 fyre ved navn Jonas Serup, Kristian Gasberg og Morten Petersen og kom på den idé, at de ville starte en ny fodboldklub. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der blev drukket lidt øl, og en masse gode forslag kom på bordet. De 3 fyre brugte hele aftenen på at skrive notater, og ikke mindst et navn til klubben. Oprindelig blev klubben navngivet FK Limfjorden, men det skulle vise sig at blive ændret kort tid efter.

Der gik ikke lang tid, før Jonas, Kristian og Morten havde allieret sig med yderligere 2 personer, der var lige så engageret. Mads Balslev og Christian Sigh blev hurtig en del af projektet, og sammen udgjorde de 5 et fantastisk team. En stiftende generalforsamling blev afholdt den 26. Juni 2017, hvor de 5 mænd blev bestyrelsen.

På denne måde blev en ny forening i Aalborg stiftet, og herfra gik det kun en vej.

Dog løb den nye forening ind i en udfordring, da deres nye klub navn ikke blev godkendt. Så de måtte i tænke boksen. En god aften med lidt øl og en stor hjælpende hånd fra Maiken Heegaard, der gav navnet FK Fjordsiden.

Så blev det endelig august og dermed også første træning for klubben, hvor 12 mand mødte op, og udfoldede sig på Visse stadion. Kort tid efter var det tid til klubbens første kamp på hjemmebane mod Nørresundby, hvor der både var disket op med pølsevogn, 4 meter højt kamera tårn og 30-40 tilskuere, der stod klar til klubbens første kamp i serie 5! Der blev også åbnet med smil på læbberne, da FKF åbnede ballet med en scoring fra formand Jonas Serup med assist fra næst formand Kristian Gasberg, senere blev det også 2 – 0 til hjemmeholdet på mål af klubbens top angriber Daniel Christensen, men mere blev det desværre ikke til for hjemmeholdet, og de måtte efterfølgende inkassere 3 mål og dermed et nederlag på 2-3 i klubbens første kamp.

Desværre blev det også til yderligere 2 nederlag til Tukanernes IK og Vejgaard Boldklub i kamp 2 og 3 på 4-3 og 6-4, men søndag d. 17 september 2017 skulle FK Fjordsiden få sin første sejr, da de tog i mod første pladsen fra Aalborg KFUM på hjemmebane, som inden kamp kun havde tabt en kamp. Fra første fløjt viste hjemmeholdet stærk organisation og vilje, og viste sig farlige fremad i banen, og det varede ikke længe før hjemmeholdet både kom foran 1-0 og 2-0, desværre måtte de lukke et straffespark ind til sidst i første halvleg, så stillingen hed 2-1 til halvleg. Minuttet efter at dommeren har fløjtet første gang i anden halvleg, måtte fløjte igen, da Jonas Serup gjorde det til 3-1, og han skulle da også 20 minutter senere fuldende sit hattrick og score til 4-1. Aalborg KFUM får lagt en enkel mere i nættet til 4-2, men mere blev det ikke til, da FK Fjordsiden viste stor styrke og vilje i den deffensive del. De første 3 point på kontoen, og så var sæsonen for alvor skudt igang.

I vinteren mellem 2017 og 2018, brugte bestyrelsen mange kræfter på, at udvide klubben. Der blev holdt åbne spillermøder på en bar nede i gaden, og der blev investeret i ny træner til herresiden, samt forsøget på at starte en dameafdeling op, og ansættelse af Per Kjær til dette projekt. Klubben flyttede også adresse, og blev nu bosat på Scoresbysundvej 5, 9210 Aalborg SØ. 

Det lykkedes mod alle forventninger at byde en masse nye medlemmer velkommen til de første træninger i de kolde januar og februar måneder, og dameafdlingen kom op og stå allerede til første træningskamp midt i marts måned. FK Fjordsiden var nu allerede efter et halvt års levetid blevet til en klub med både en dameafdeling og en herreafdeling, hvor man i herreafdelingen allerede kunne mønstre 2 hold til sæsonstart.

Sæsonen blev også en kæmpe succes, da det lykkedes første holdet at rykke suværent op fra Serie 5, og nå til 5 spillerunde i pokalen, hvor der skulle et Serie 1 hold fra Nibe til at slå holdet ud af turneringen. Undervejs blev det til sejre over Veddum (Serie 5), Svenstrup (Serie 4), Klokkerholm (Serie 3) og Aalborg KFUM (Serie 2).

Damerne spillede også en flot første sæson hvor der blev hentet 8 point hjem til kontoen og man spillede helt lige op med oprykkerne fra B52, som fik maximum point.

Efteråret bød på endnu flere resultatmæssige succeser, hvor der kom yderlige flere medlemmer til klubben hen over sommeren. Klubben kunne nu mønstre 3 herre hold i henholdsvis Serie 6, 5 og 4. På damesiden kunne man nu også stille med et hold i Serie 2 11-mands og et 7-mands hold i C3.

På herresiden blev der skrevet nye træner kontrakter, hvor Kristian Gasberg blev træner for 1. holdet, Morten Budtz blev træner for 2. holdet og Sportschef Morten Petersen blev ansvarlig for 3. holdet. 1. holdet havde endnu engange en eminent sæson, hvor det blev til 14 sejre i 14 kampe, og dermed en stålsat sikker oprykning til Serie 3.

2. holdet i Serie 5, var marginaler fra en oprykning, da det blev 2 mål der gjorde udslaget for ikke at kunne rykke op. De 2 mål kunne være hentet i en udekamp mod Skalborg, som meldte afbud tidligt på morgenen, da de havde haft afslutning aftenen forinden.

Damerne spillede med helt i toppen, og stod med en oprykning i hånden med 30 minutter tilbage af deres sidste kamp på hjemmebane mod RKG, men måtte desværre indkassere et mål, som desværre blevet målet der slukkede for oprykningsmuligheden.

Kalenderåret 18 blev derfor et fantastisk år for klubben, som blev skrevet i historiebøgerne. FK Fjordsiden gik fra at være et herre hold, som spillede på en mark i Visse, til at være en klub bestående af damer og herre, som nu havde hjemme i Aalborg.

FK Fjordsiden åbnede 2019 med en nytårs taffel, hvor der bl.a. blev præsenteret nye trænere både på 1. holdet herre og 2. holdet herre. Thomas Bjerregaard, skulle nu bygge videre på klubbens succes på herresiden, sammen med 2. holds træneren Morten Poulsen. Op til dette forår, måtte vi desværre sande, at flere medlemmer desværre måtte flytte fra byen, så det blev derfor et midlertidigt fald i medlemmer både på herre- og damesiden.

2019 huskes mest for manglende resultater på herresiden, og endnu engang “lige ved og næsten” for opykning til damerne. Herrerne havde svært ved at hente pointene hjem, både i forårs sæsonen og efterårs sæsonen. Forårssæsonen spillede man fint med, og endte under i 3 øverste, men efterårs sæsonen blev desværre til en nedrykning til Serie 4.

Årest vil også blive husket, som det første år, hvor klubben startede sommer Cup’et op, som blev en stor succes med 10 deltagende hold. 4 damehold og 6 herrehold. Denne turnering er nu en traditionel turnering, som klubben fremadrettet afholder sidst i juni måned.

Tekst er på vej…

Tekst er på vej…